24
.
03
.
2021

Lær å spille padel med Norges beste padel-coach!

Lær å spille padel med Norges beste padel-coach!
Hector er Norges beste padel-coach!

.

Få ut ditt potensiale med våre instruktører!

Vi i Just Padel er opptatt av at alle skal få maksimalt ut av denne fantastiske sporten! For noen er det nok å ha dette som en sosial møte plass med venner og kolleger, for andre er det viktig å terpe og trene målrettet for å bli så god som overhodet mulig!

Instruksjon har alle spillere nytte av, helt uavhengig av nivå. Ønsker du personlig intstruktør kan du booke dette via Playtomic på alle våre sentere.

Dersom du er relativt ny i padel, eller ønsker å få litt grunnleggende tips, anbefaler vi å se videoene vi har laget sammen med Hector!

Slik spiller du padel:

Padel kan spilles både som singel og dobbel. En dobbelbane er 20*10 meter, og er beregnet for fire spillere. En singelbane er 20*6 meter, og er beregnet for to spillere (en mot en). Å spille dobbel er den mest sosiale formen for padel og alle konkurranser spilles i dobbelformat.

Slik teller man poeng:

Det telles på samme måte som i tennis. Det vanligste er å spille best av tre sett. Ett sett inneholder 6 games. I ett game teller men 0, 15, 30, 40, game. Man må alltid vinne med to poeng, så dersom det er 40-40 må man vinne med to poeng for å avgjøre gamet. Første laget til å vinne 6 games, vinner ett sett. Dersom man er helt ny i padel er ikke poengene det viktigste, men å lære seg grunnslag og holde ballen i gang.

Poeng får man dersom:
- Ballen spretter to ganger hos motstanderen.
- Motstanderen slår ballen ut av banen uten at den spretter i bakken først.
- Motstanderen slår ballen i nettet eller i sin egen netting.
- Motstanderen får ballen i kroppen.
- Motstanderen "fører" ballen eller treffer den mer enn en gang.
- Motstanderen berører nettet med kroppen eller racket.
- Motstanderen slår ballen i taket.

Serve:

En serve må alltid være et underhåndsslag og ballen må treffes under midjen. Ballen må sprettes en gang i bakken, bak servelinjen, før den slåes over til motstanderen. Serven må gå diagonalt og sprette i motstanderens rute. Dersom den spretter etter servelinjen er serven ugyldig. Serven kan sprette i motstanderens glassvegg, men ikke i nettingen. Man har alltid to forsøk på serve. Dersom man gjør to feil er det poeng til motstanderen.

Veggene:

I padel er alle veggene et element i spillet. Når man tar i mot en ball kan man returnere den etter at den har truffet glassveggen. Men husk at dersom ballen går rett i glassvegg uten å sprette først er det et ugyldig slag av motstanderen. Det er lov å returnere ballen via glassveggene, men ikke via netting. Ballen kan også returneres dersom den spretter i bakken og deretter i nettingen.